<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1019277341541200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Snafu brändi- ja pakkausuudistus

Ulkonäöstä on syytä ottaa paineita

Päätä huimaavat kasvutavoitteet, yhden miehen unelma ja visio paremmasta tulevaisuudesta. Brändin houkuttelevuus on avainasemassa kun tavoitellaan valtakunnallista tunnettuutta sekä seuraavaa askelta kohti globaaleja markkinoita. 

Snafu Oy:n Silmusalaatti on kotimainen luomutuote, joka syntyi yrittäjä Samuli Laurikaisen unelmasta. Tuotekehityksen kautta kauppojen hyllyille syntyi uusi raikas lähiruoka. Silmusalaatti ponnisti pienen piirin tuotteesta valtakunnallisten kauppaketjujen valikoimiin ja suomalaisten ruokapöytiin. Muovinen alkuperäispakkaus jäi kuitenkin yhä useammalta ympäristötietoiselta kuluttajalta kaupan hyllylle ja ilme kaipasi uutta, vahvempaa otetta.

Silmusalaatti sopii kaikille – olitpa vegaani sekaani tai fasaani

Yhteistyö lähti pakkaussuunnittelusta, mutta erinomaisesti käynnistyneen suunnitteluprosessin aikana Snafulle luotiin tulevan brändiuudistuksen tueksi myös markkinoinnin strateginen ajattelumalli. Roister Marketing uudisti paitsi Silmusalaatin markkinointistrategian, brändin ja logon, myös tuotepakkaukset, jotka raikastuivat vastaamaan nykyvaatimuksia ja ekologista ajatusmaailmaa.

Projekti käynnistyi keväällä 2018. Strategian pohjaksi Roister kartoitti Snafun kasvutavoitteet, Silmusalaatin kohderyhmät ja arvot. Roisterin luoman markkinointistrategian mukaisesti Silmusalaatin arvot kirkastettiin vastaamaan kuluttajan kysymyksiin kun hän kohtaa tuotteen muiden vastaavien tuotteiden rinnalla. Strategian pohjalta uudistettiin paitsi pakkausten ulkoasu myös Snafun sekä koko tuoteperheen visuaalinen ilme.

Silmusalaatin visuaalinen ilme ei erottunut riittävästi kilpailijoista. Ulkoasu oli perinteinen, hillitty ja ohut. Uusien pakkausten haluttiin herättävän positiivista huomiota ja välittää Snafun ideologiaa ja tarinan aitoutta kuluttajalle saakka. Viesti tuotiin pakkauksiin kuvituksilla, ja tyyli kehittyi suunnittelutyön aikana perinteisemmästä piirroskuvituksesta modernimmaksi ja tyylitellymmäksi viivapiirrokseksi.

Tämän rasian sisältö tulee Vantaalta, se on silti tuoretta ja luomua

Pakkauksissa irroteltiin myös sisällöllisesti puhekupliin sijoitetuilla lyhyillä oivalluksilla, joista huokuu Snafun maanläheinen, letkeä ja hyväntuulinen ajatusmaailma.

Suunnittelun haasteena oli tuotteiden vaihteleva sijoittelu kauppojen hyllyillä. Tuotetta sijoitetaan niin ylä- kuin alahyllyille ja eri tyyppisiin koreihin, joissa tuote näkyy kuluttajalle vaihtelevasti eri kulmista. Tuotenimen tuli siis näkyä isosti niin pakkauksen kannessa kuin etu- ja taustapinnassa.

Eri tuotteiden tuli erottua toisistaan ja näyttää silti kiinteästi saman tuoteperheen jäseniltä.

Tuomas Korppi, Account Director

Tässä pakkauksessa on 90% vähemmän muovia. Eipä hyvä juttu!

Uudet pakkaukset kuvaavat entistä paremmin Snafun ideologiaa, ekologisuutta sekä vastaavat myös kasvavaan ympäristötietoisuuteen. Pakkaukset ovat entistä eettisemmät ja niissä on 90% vähemmän muovia kuin aiemmissa pakkauksissa. Pakkaus suunniteltiin ja viimeisteltiin yhteistyössä A&R Cartonin kanssa.

Snafu-pakkaustorni
Snafu-pakkaustorni

Uudet pakkaukset saapuivat kauppoihin helmikuussa 2019. Lanseerauksen yhteydessä toteutettuun räväkän markkinointikampanjaan Roister Marketing toteutti erottuvat ja erilaiset brändikuvat sekä modernit reseptiikkavideot. Silmusalaatin myynti kasvoi pakkausuudistuksen myötä jopa 20%.

Meillä on sadonkorjuu­juhlat kolmesti viikossa. Pysyy homma tuoreena!