<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1019277341541200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Digitaalinen markkinointi – mitä uutta vuonna 2018?

20.3.2018 15:05 / Teemu Hakolahti / Digitalisaatio, Sisällöt, Digitaalinen markkinaosuus, Ostokäyttäytyminen

Jos et mukaudu digitalisaatioon, ja varmista omaa digitaalista markkinaosuuttasi, menetät bisnestä. Tätä me markkinointialalla olemme asiakkaillemme hokeneet jo pidemmän aikaa – emmekä koe että meidän vieläkään olisi syytä lopettaa tätä vuonna 2018. Uhkien sijaan puhumme silti mielummin mahdollisuuksista.

Lue kirjoitus

Miten asiakkaasi käyttäytyy verkossa?

20.3.2018 12:02 / Jami Pankakari / Asiakaskohtaaminen, Data

Jo useamman vuoden teema niin markkinoinnin kuin muidenkin liiketoiminnan funktioiden arjessa on ollut käytettävissä olevan datan räjähdysmäinen kasvu, sekä uudet mahdollisuudet sen hyödyntämiseen. Tietoa, sitä hallinnoivia osapuolia ja tarvitsijoita on paljon - mutta mistä kannattaisi lähteä liikkeelle?

Lue kirjoitus

Olipa kerran myyvä kirjoittaminen eli copywriting

2.3.2018 11:51 / Milja Salmi / Mainonta, Myynti, Kirjoittaminen, Copywriting

Myyvä kirjoittaminen on perinteisimmillään ymmärretty tarjottujen tuotteiden, palvelujen tai tarjousten kirjoittamiseksi puhuttelevaan muotoon. Hyvä sisältö pysäyttää, houkuttelee syventymään ja vakuuttaa toteuttamaan tavoitellun maalin – lopulta lisää myyntiä. 

Copywriterien jopa hieman salamyhkäiseksi koettuun ammattisanastopankkiin talletetut vakuuttavat lauserakenteet, iskevät otsikkokaavat ja call-to-actionit ovat kuitenkin vain pieni osa totuutta. Tuputtaminen ja tyrkyttäminen ovat menneisyyttä.

Lue kirjoitus

Viisi erilaista myyjää - millainen sinä olet?

9.2.2018 10:30 / Samuel Tenhunen / Myynti, Myyjä

Myyjä – tuo yrityselämän rakastettu ja vihattu rattaiden pyörittäjä. Myyjiä on monenlaisia, ja kun joku sanoo olevansa myyjä, kannattaa häneltä kysyä mitä hän oikeasti tekee. Toisaalta kaikki myyjät eivät edes koe olevansa myyjiä. Niin tai näin, myyntityötä tekevät ovat joka tapauksessa yrityksille elintärkeitä. He varmistavat, että firmassa virtaa sopiva määrä kahisevaa. Tähän kirjoitukseen kuvasin tunnistamiani karikatyyrejä erilaisista myyjäprofiileista.

Lue kirjoitus

Venäjä-markkinoinnin trendit 2018

7.2.2018 16:38 / Teemu Hakolahti / Löydettävyys, Venäjä-markkinointi, Myynti

Venäjä-markkinointi ja verkkokauppa venäläisille kuluttajille kasvavat merkittävästi vuonna 2018. Katso videosta ajankohtaiset trendit ja vinkit, mitä Venäjä-markkinoinnissa kannattaa tehdä. Verkkokauppa Venäjälle avaa suuren potentiaalin suomalaisille 

Lue kirjoitus

Millaista on digimarkkinoijan työ?

30.1.2018 16:29 / Roosa Hassan

Oma taipaleeni Mediakolmiossa alkoi toukokuussa 2016 työharjoittelun muodossa. Jo ensimmäisinä viikkoina opin enemmän kuin kahden tunkkaisissa luentosaleissa vietetyn vuoden aikana yhteensä. Taitojeni karttuessa ja itseluottamukseni kasvaessa sain myös yhä enemmän vastuuta, mikä tuntui palkitsevalta.

Lue kirjoitus

Kun luova työ ratkaisee

3.1.2018 17:11 / Samuel Tenhunen / Data, Mainonta, Luovuus

Kun markkinointia tehdään tulospohjaisesti, tuntuu välillä siltä, että luovan työn rooli unohtuu. On usein helpompaa valita markkinoijalle itselleen varmalta tuntuvat ja aiemmin käytössä olleet aineistot, kuin luoda uutta. Näin ajaudutaan kuitenkin helposti tilanteeseen, jossa toistetaan aineistoja, jotka eivät tuota parhaalla mahdollisella tavalla. Oikein käytettynä markkinointidata on luovan työn paras ystävä. Sen avulla on helppo todistaa, että hyvin tehty luova työ vaikuttaa merkittävästi mainonnan ja muun markkinoinnin tuloksellisuuteen.

Lue kirjoitus

Venäjä-markkinointi on POP

21.12.2017 12:54 / Teemu Hakolahti / Markkinoinnin johtaminen, Data-analytiikka, Löydettävyys, Hakukonemarkkinointi, Venäjä-markkinointi

Viimeaikaiset tiedot rajanylityksistä ja tax-free -myynnistä vahvistavat Venäjän markkinoiden heränneen Ruususen unesta: vuonna 2017 kaikilla rajanylityspaikoilla venäläisten ylitykset ovat kasvaneet yli 20 % verrattuna vuoteen 2016. Vahvistuneen ruplan myötä tax-free -myynnissä ollaan parhaimmillaan myös yli 40% kasvussa. Yritysten välisessä kaupassa taas vienti Suomesta Venäjälle on kasvanut 20%, ja tuonti Venäjältä peräti 50% vuoden takaisesta, selviää Suomalais-Venäläisen Kauppakamarin lehdistötiedotteesta (http://www.svkk.fi/ajankohtaista/lehdistotiedotteet/barometris2017/ , 9.11.2017).
Mutta mitä Venäjän markkinointia tekevän tai suunnittelevan yrityksen tulisi huomioida saadakseen oman osuutensa asiakkaista?

Lue kirjoitus

Menestyksen avain löytyy epämiellyttävästä markkinointidatasta

7.12.2017 10:08 / Janne Mäenpää / Digitalisaatio, Markkinoinnin johtaminen, Mittaaminen, Data-analytiikka, Tulosmittaus, ROMI, ROI

Tänä vuonna entistä useampi asiakkaamme on ottanut käyttöön tarjoamamme markkinoinnin datapohjaisen tulosanalytiikan. Minulle se on merkinnyt samassa suhteessa lisääntynyttä määrää asiakaspalavereja, joissa markkinoinnin tosiasiallista tuottoa on tarkasteltu.

Lue kirjoitus

Dataohjautuvan markkinoijan haasteet – ja miten ne selätetään

23.11.2017 14:07 / Samuel Tenhunen / Markkinointi, Data

Moderni markkinoija ei voi elää ilman dataa. Markkinoinnin mittaaminen on koko ajan tärkeämpää, kun perustellaan markkinoinnin hyötyjä liiketoiminnalle. Luovuudella on roolinsa, mutta jos tuloksia ei tule tai niitä ei pysty todentamaan, on markkinoijan työ vähintäänkiin haastavaa. Markkinointi ei alkujaan ollut numeroseppien lempiammatti, ja alalla on pitkään painotettu enemmän luovuutta kuin numeronikkarointia. Ja vaikka nykyään yhä useampi ymmärtää numeroiden tärkeyden, saattaa todellisen dataohjautuvan markkinoinnin rakentaminen tuntua haasteelliselta.

Lue kirjoitus

Kiinnostuitko lukemastasi?

Jätä yhteystietosi, mikäli toivot keskustelua asiantuntijoidemme kanssa – jaamme mielellämme näkemyksiämme!