<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1019277341541200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Artikkeli

Roister Marketing osaksi pohjoismaista markkinointi­konsernia

Adelis Equity Partners on hankkinut 100% Roister Marketingin ja sen tytäryhtiöiden osakkeista. Osa kaupasta toteutettiin osakevaihtona. Adelis on yksi johtavista, pohjoismaisiin keskisuuriin yrityksiin keskittyvistä pääomasijoitusyhtiöistä. Se on perustettu vuonna 2012 ja hallinnoi noin miljardin pääomaa.

Roisterin asiakkuuksiin muutos ei vaikuta. Roister jatkaa itsenäisenä yhtiönä osana pohjoismaista, 300 henkeä työllistävää markkinointikonsernia, ja tulee tulevaisuudessa hyödyntämään mahdollisuuksia tehdä Pohjoismaissa yhteistyötä kumppaniyritysten kanssa. 

Kauppa tarjoaa uutta kapasiteettia hoitaa entistäkin vaativampia projekteja, toteaa Roisterin perustaja ja strategiajohtaja Janne Mäenpää. 

“Haluamme jatkaa kasvua ja palvella asiakkaitamme entistäkin kattavammin kiihtyvällä vauhdilla digitalisoituvassa ja globalisoituvassa markkinassa. Meille oli tärkeää, että Adeliksella on samankaltainen näkemys muutoksesta, yhtenevät kasvutavoitteet, erinomainen sijoitushistoria ja kumppaniyritykset Pohjoismaissa”, Mäenpää sanoo.

 

Roister-Marketing-artikkeli-Janne-Maenpaa-1

Haluamme jatkaa kasvua ja palvella asiakkaitamme entistäkin kattavammin kiihtyvällä vauhdilla digitalisoituvassa ja globalisoituvassa markkinassa.
- Janne Mäenpää, Strategiajohtaja, Roister 

Roister on ollut yksi nopeimmin kasvavia strategisen digitaalisen markkinointiviestinnän yrityksiä Suomessa, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 6,2 M€. Kasvun odotetaan jatkuvan – vuoden 2019 liikevoittoennuste on 1.1 – 1.2 M€.

Resurssit kasvuun ja kehitykseen

Mäenpää ja seitsemän muuta Roisterin osakasta jatkavat pohjoismaisen markkinointikonsernin vähemmistöosakkaina. Henkilöstön keskuudessa uutinen on otettu ilolla vastaan.

“Voimme jatkossa entistäkin paremmin hyödyntää datan ja digitalisaation mahdollisuudet brändikokemuksen sekä tietysti myös kysynnän ja markkinoinnin kokonaisvaltaisessa kehittämisestä eri markkinointiympäristöissä”, sanoo Roisterin Lead Strategist Heli Kärkkäinen. 

Myös Roisterin Lead Digital Designer Sonja Popoff näkee muutoksen ennen kaikkea kasvun mahdollistajana.

“Saamme tästä buustia kunnianhimoisiin kehittämishankkeisiimme. Pystymme jatkossa tarjoamaan entistäkin monipuolisempia mahdollisuuksia liiketoiminnan ja asikashankinnan digitalisointiin”, Popoff sanoo.

Roister Media -tiimin vetäjä, Lead Digital Strategist Samu Metso näkee, että muutos tuo mukanaan laajaa erikoisosaamista.

“Käytössämme tulee olemaan enemmän resursseja sekä syvällistä erikoisosaamista muun muassa verkkokauppamarkkinoinnista ja markkinointikanavista”, Metso sanoo. 

Tavoitteena olla Pohjoismaiden suurin digitaalisen markkinoinnin toimija

Roisterissa Adeliksen vakuutti sen vahvan tuloksen lisäksi juuri osaava henkilökunta, johto ja uniikki strategia, kertoo Adeliksen sijoitustiimiin kuuluva Jacob Frandsen. 

”Roisterilla on vaikuttavat näytöt isojen asiakkaiden ja projektien liiketoimintalähtöisestä markkinointistrategioiden suunnittelusta digitaalisessa markkinassa. Meillä on vahva usko kasvupotentiaalin kiihdyttämiseen yhteisen katon alla”, Frandsen sanoo.

Adelis sijoitti tammikuussa 2018 Søgemedieriin, joka on Tanskan suurimpia digitaalisen markkinoinnin toimistoja. Suomesta Adelis on ostanut muun muassa tamperelaisen MarkkinointiAkatemian, joka täydentää suunnitellusti Roister Marketingin osaamista ja palvelutarjoomaa.

”Olen vaikuttunut Roisterin henkilökunnasta, strategisesta osaamisesta ja yrityksen ainutlaatuisesta yhteishengestä. Roisterilla on vahvat näytöt ja erinomaiset tulokset projekteista, joissa asiakasyrityksen markkinointiympäristöt on kokonaisvaltaisesti digitalisoitu. Uskon, että nämä ovat merkittävä osa yhteisen kasvutavoitteemme toteutumista.”, sanoo MarkkinointiAkatemian toimitusjohtaja Mikko Pulkkila.

Yritykset säilyvät itsenäisinä, mutta hyödyntävät jatkossa toistensa vahvuuksia. Tavoitteena on kasvaa Suomen ja Pohjoismaiden suurimmaksi digitaalisen markkinoinnin toimijaksi.

Järjestely ei vaikuta henkilöstöön. Roisterin toimistot Helsingissä, Lappeenrannassa ja Joensuussa jatkavat toimintaansa normaalisti.

 

Lisätiedot:

Janne Mäenpää, Roister Marketing

janne.maenpaa@roister.fi, 0400 270 242