WeChat – oikoreitti Kiinan markkinoille

Kiinalaisen internetin jättiläisen Tencentin kehittämä älypuhelimien pikaviestipalvelu, WeChat, on yksi Kiinan nopeimmin kasvavista verkkokaupan kanavista. WeChatilla on jo yli miljardi käyttäjää eri puolilla maailmaa, joista sadat miljoonat ovat kiinalaisia.

WeChat on aktiivisesti kehittänyt verkkokauppaa osana pikaviestipalvelua. Kuluttajat voivat nyt ostaa kauppiaiden tarjoamia tuotteita WeChat-tilinsä kautta, ja maksu tapahtuu sujuvasti Tencentin omistaman WeChat Pay:n avulla.

Kustannustehokasta markkinointia myyntikanavan sisällä

WeChat on myyntikanavana hyvin potentiaalinen markkinoille pyrkiville uusille yrityksille. WeChatissa kauppiaiden sisältömainonta toteutetaan samassa paikassa mistä kuluttajat voivat myös ostaa tuotteet. Tämä mahdollistaa huomattavasti kustannustehokkaamman mainonnan kiinalaisille kuluttajille, kun varoja ei tarvitse käyttää kuluttajien palveluun houkutteluun.

Myyjän kiinteät kulut ovat WeChatissa operoidessa huomattavasti pienemmät kuin Kiinan johtavissa cross-border markkinapaikoissa (esim. TMall Global tai JD.com). Tämä antaa mahdollisuuden käyttää suuremman osan Kiina-projektin kokonaisbudjetista markkinointiin, eli oman tuotteen viemiseksi kiinalaisten kuluttajien tietoisuuteen ja sitä kautta myynnin kasvattamiseksi.

Logistiikan palvelut valmiina

Tarjoamme suomalaisille yrityksille mahdollisuuden avata omia kauppoja WeChatiin sekä sähköisen markkinoinnin palveluita kiinalaisten kuluttajien tavoittamiseen.

Myytävät tuotteet voidaan joko siirtää valmiiksi tullivarastoon Shanghain satamaan, josta tehdään yhden päivän toimitus kuluttajille, tai sitten tuotteet toimitetaan tilausten perusteella Suomesta suoraan kiinalaisten kuluttajien koteihin. Logistiikan palvelut voidaan toteuttaa meidän toimestamme valmiina olemassa olevia toimitusketjuja hyödyntäen.

Kaikki Kiinan verkkokauppaan vaadittavat toiminnot ovat nyt suomalaistenkin yritysten saatavilla. Lähde mukaan, valloitetaan Kiina yhdessä!